Hva er omega-3

Siden vår moderne livsstil og spisevaner endres, kan omega-3 mangel raskt bli et helseproblem i verden. Vi spiser ikke nok fisk, og fisken på tallerkenen inneholder ikke alltid den omega-3 mengden som kroppen trenger. Det er derfor kosttilskudd er sterkt anbefalt. Med et daglig inntak av Ballstad Omega-3, investerer du i en sunn livsstil, styrker kroppen og sinnet for et langt og aktivt liv.

Et daglig inntak av Ballstad Omega-3 gir bedre helse. Gjennom å dele kunnskapen vår om de helsemessige fordeler ved omega-3, gir vi våre følgere mulighet til å gjøre positive endringer i livet.

Omega-3 regnes som essensielle fettsyrer. Denne typen fettsyrer produseres ikke av kroppen selv, men er avgjørende for din helse og utvikling. Du må innta omega-3 gjennom mat eller kosttilskudd. Hver celle i kroppen vår er omgitt av en cellemembran. Cellemembranen består hovedsakelig av fettsyrer. Membranen regulerer hvilke næringsstoffer som kommer inn i cellen, og hvilke avfallsprodukter som blir fjernet. Celler uten sunne membraner mister fleksibilitet, integritet og evnen til å kommunisere med andre celler, noe som kan føre til helseproblemer. Omega-3 lar cellemembranen forbli fleksibel og sunn. Omega-3 hjelper også kroppen din til å kontrollere betennelse, blodpropp, stress og fremmer hjerneutviklingen.

De mange helsemessige fordelene ved langtidsbruk av tilstrekkelige mengder kvalitets omega-3, er godt dokumentert, og vi vil at verden skal vite det. Vi ser det som vår oppgave å informere alle våre kunder, slik at de kan ta smarte avgjørelser for sin helse basert på vitenskapelig støttet fakta.

Bevis fra over 30 000 studier utført på EPA og DHA indikerer at de spiller viktige roller i kroppen som positivt påvirker de strukturelle komponenter i cellemembranene.

Hvor mye omega-3 trenger jeg?

Dette er et av de første spørsmålene folk har en tendens til å stille, og det vanskeligste å svare på.
Det er ingen universell enighet om EPA- og DHA dosering. Anbefalt daglig inntak av omega-3 er ikke vitenskapelig etablert på samme måte som med næringsstoffer som vitamin C eller kalsium. Helseeksperter foreslår vanligvis daglige inntak basert på en persons livsfase, helsetilstand, ernæringsprofil og hva forskningen viser. Men en ting er sant for alle: omega-3 er en nøkkelkomponent for cellulær helse, og dermed grunnleggende for optimal helse gjennom hele livet.

Anbefalt daglig omega-3 dosering

Barn

1 – 3 år – 700 mg. omega-3

3 – 7 år – 900mg. omega-3

+7 år – 1000mg. omega-3

*UN Food & Agriculture organization

Voksen

Minimum 1000 mg. omega-3

Noen helseutfordringer krever mer For personer mer høye trigyserid nivå, anbefales det et intak på 2000-4000mg.

*American Heart Association

Aktive personer

Moderat aktivitet – 1500 mg. omega-3

Veldig aktive – 2000 mg. omega-3

*The International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism

Graviditet og amming

For utvikling av hjerne anbefales det 300 mg. DHA*American Heart Association

All verdier er bassert på daglig dosering

Hva er EPA og DHA

EPA og DHA har konsekvent vist seg å være de mest fordelaktige fettsyrene i tusenvis av publiserte studier. Selv om de ofte blir nevnt sammen, påvirker de kroppen din på veldig forskjellige måter. EPA er en hemmer av cellulær betennelse i kroppen (inflamasjon). Det er også nøkkelen for å redusere nevrobetennelse i hjernen. Dette er grunnen til at all forskning på depresjon, ADHD, hjernetraumer, etc. har vist at EPA har større effekt enn DHA.

DHA hjelper til med å holde cellemembranene flytende, sunne og fleksible. Dette øker igjen overføringen av signaler fra overflaten av membranen til det indre av cellene, og kommunikasjon mellom celler.

Fisk er den viktigste kilden til EPA og DHA i omega-3, men folk spiser dessverre ikke nok fisk regelmessig. Selv de som spiser fisk noen ganger i uken, får ikke nok EPA og DHA. Dette fordi mye av fisken som konsumeres i dag er oppdrettet fisk, som er mager og mangler betydelige mengder EPA og DHA. Mange mennesker unngår fisk på grunn av økende bekymring for miljøgifter, som kvikksølv, dioksiner og PCB. Ballstad Omega-3 fiskeolje gjennomgår i Norge, en nøye multistep molekylær destillasjons- og filtreringsprosess der oljen raffineres ned til et omega-3 konsentrat som er fri for tungmetaller og forurensninger. Dette resulterer i en nesten smakløs og luktfri olje av høy kvalitet med konsentrerte nivåer av EPA og DHA.

Dersom du er gravid eller ammer, tar medisiner, inkludert blodfortynnende, planlegger medisinske eller kirurgiske inngrep, må du ta kontakt med legen din før du tar kosttilskudd. Stopp inntaket av kapsler og ta kontakt med helsepersonell hvis det oppstår bivirkninger. Kapslene bør oppbevares utilgjengelig for barn og oppbevares lukket og ved romtemperatur. Ikke bruk produktet hvis forseglingen mangler eller er skadet.

Omega-3 kosttilskudd Abonnement Ingen bindingstid eller gebyr

Abonner så får du levert en påfyllingspakke med fersk Ballstad Omega-3 automatisk hver mnd. til en gunstigere pris. Oppbevaringsboks inkludert i første forsendelse. Gratis frakt.
299,00kr / pr måned

Omega-3 kosttilskudd Oppbevaringsboks og en Påfyllingspakke

Bestill en komplett pakke med en flott oppbevaringsboks og Ballstads påfyllingspose for 1 mnd. forbruk
369,00kr

Omega-3 kosttilskudd Påfyllingspakke

Bestill påfyllingspose med fersk Ballstad omega 3 som inneholder 1 mnd. forbruk
349,00kr