Velg riktig Omega-3-tilskudd!

De fleste av oss har lært at omega-3 er sunt, men det er vanskelig å vite hvilket omega-3 produkt du bør velge. Vi hjelper deg med å finne veien i jungelen av forskjellige produkter.

EPA og DHA

De to Omega-3-fettsyrene med den mest påviste positive helseeffekten er de to langkjedede fettsyrene eikosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA).

Det er dokumentert godt gjennom en rekke studier at EPA og DHA er med på å opprettholde hjertets normale funksjon, mens DHA er med på å opprettholde hjernens og synets normale funksjon.

Konklusjon: EPA og DHA er bra for hjertet, mens DHA er bra for hjerne og syn.

Sjekk innholdet og ingrediensene

En ting som er viktig å vite når du velger kosttilskudd, er at produsentene har forskjellige måter å gi innholdsinformasjonen til omega-3 i et kosttilskudd. Noen produsenter oppgir mengden fiskeolje, noen oppgir mengden omega-3, mens andre indikerer både total omega-3 og innholdet av EPA og DHA. Det siste er det som er viktig. For de fleste vil 2 gram fiskeolje høres bedre ut enn 1 gram omega-3, men det er det ikke nødvendigvis. Enkelte produkter er ikke konsentrerte nok til å dekke dine daglige behov for EPA og DHA, til tross for høye nivåer av «fiskeolje». Så; mengden fiskeolje er ikke den samme som mengden omega-3 oljer, omega-3 oljer er ikke den samme som EPA og DHA nivåer.

Konklusjon: Et godt omega-3-tilskudd bør ha et høyt innhold av fettsyrene EPA og DHA. Vi anbefaler en gjennomsnittlig mengde på 1 gram omega-3 olje per dag. Hvis produsenten bare gir mengden fiskeolje på pakken, må du sjekke hvor mye omega-3 det er og hvor mye EPA og DHA du får per daglig dose.

Ikke velg et supplement med Omega-6 og Omega-9

Både omega-3 og omega-6 er essensielle fettsyrer som må tilføres kroppen gjennom kostholdet, men en ubalanse kan oppstå hvis vi får for mye omega-6. Omega-6 “konkurrerer” med omega-3 om plass i kroppens celler.

I dag er forholdet mellom omega-6 og omega-3 i det vestlige kostholdet mellom 10: 1 og 20: 1. Dette betyr at vi får opptil 20 ganger mer omega-6 enn omega-3. Det anbefalte maksforholdet er 5: 1.

Når det gjelder omega-9, produserer kroppen din nok av denne fettsyren på egen hånd, slik at du ikke trenger noen ekstra kosttilskudd.

Konklusjon: Hold deg unna kosttilskudd som inneholder omega-6 og omega-9. De fleste av oss får nok omega-6 gjennom et normalt kosthold, og kroppen kan til og med produsere omega-9.

Omega-3 fra plantelivet

Noen kosttilskudd reklamerer med at de bare inneholder omega-3 fra vegetabilske kilder, Alpha Linolenic Acid (ALA), og at kroppen vår selv kan forvandle dette til de viktige fettsyrene EPA og DHA. Det er imidlertid viktig å vite at kroppens evne til å konvertere ALA til EPA og DHA er svært begrenset.

De positive effektene av ALA er heller ikke de samme som fra de marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Det er derfor bedre å mate kroppen omega-3 direkte fra marine kilder.

Konklusjon: Omega-3 fra plantelivet (ALA) har ingen påvist effekt på hjerne og syn – slik som den marine omega-3 fettsyren DHA har.

Alltid fersk omega-3
Norge har lange tradisjoner med marine fiskeoljer og vi vet hva som skal til for å lage et høykvalitets omega-3 kosttilskudd rikt på EPA og DHA. Vi holder produktet ferskt hele veien fra havet til deg.
Abonner for 299 kr pr måned
Kjøp nå