Omega-3 er livet mitt

Per Benjaminsen er 50 år gammel og bor på øya Ballstad. Han er en del av teamet som gjorde Ballstad Omega-3 mulig.

Han er født og oppvokst på en øy nord for Lofoten som heter Andøya. Benjaminsens far og familie arbeidet som fiskere og var deleiere i et av de viktigste produksjonsanleggene for tran.

Han har en mastergrad i fiskerier og bioteknologi fra Universitetet i Tromsø, og etter at han ble uteksaminert var han grunnleggeren av de første raffineringsbedriftene for Omega-3`er i Nord-Norge. Han har nå jobbet i Omega-3 industrien i cirka 25 år, og hans profesjonelle mål har vært å produsere Omega-3 produkter med den høyeste kvalitetsstandarden i verden.

Bruker du Omega-3 og hvorfor?

Jeg tar daglig en dose på minimum 2 gram Ballstad Omega-3. Dette er en dobbel dose med anbefalt dose på 1 gram for hver dag. Årsaken til dette er at jeg har vært diabetiker i nesten 30 år. For diabetikere er det ekstremt viktig å holde en god kontroll over blodsukkeret ditt, samt ha en god blodsirkulasjon. Alle legene i Norge anbefaler derfor diabetikere å ta minimum 2 gram Omega-3 for å forbedre og opprettholde en god blodsirkulasjon.

Hva betyr Omega-3 for deg og livsstilen din?

Jeg er en hengiven surfer, og surfer mer enn 100 dager året rundt. I Norge er sjøtemperaturen om vinteren nær frysepunktet, så en god blodsirkulasjon er viktig for meg. I tillegg er det mye vitenskapelig dokumentasjon som omega-3s forhindrer stivhet i leddene, og ved å ta Omega-3s forhindrer jeg dette.

«Grunnen til at det er så viktig å ta Omega-3 er det enkle faktum at kroppen vår er laget for et høyt inntak av Omega-3»

Når var første gang du lærte om Omega-3 og hvorfor?

Jeg begynte å ta Omega-3 ved å drikke tran da jeg var barn. Da jeg vokste opp, måtte hvert barn ta omega-3 hver dag, siden det var et viktig supplement av vitamin A og D samt Omega -3. Jeg begynte å lære mer om Omega-3 i løpet av studiene mine, så vel som da jeg grunnla mitt første Omega-3-selskap i Norge. Dette selskapet ble en leverandør av høykvalitets Omega-3 til mange store merkevareselskaper over hele verden. De siste 25 årene er det en enorm mengde vitenskapelige studier på helsemessige fordeler ved Omega-3, mer enn 20.000 studier.

«Det er ingen andre helsetilskudd som er så godt dokumentert som Omega-3`er.»

Hvis vi bare går 2-3 generasjoner tilbake før vi begynte å endre fett ved hydrogenering, lage harde fettstoffer til baking og matlaging av alle typer fett, var vi i utgangspunktet der vi spiste 5-20 ganger mer Omega-3`er som vi gjør i dag. Etter at vi begynte å hydrogenere fett på slutten av 1800, begynte vi å se en eksplosjon koronar hjertesykdom. Kroppen vår er ikke i stand til å endre seg i løpet av noen generasjoner for en kropp som hadde tilpasset seg å spise naturlig fett i tusenvis av år. Vi trenger ganske enkelt Omega-3-ene siden det er dette kroppen vår er vant til!

For hvem tror du det er viktig å bruke Omega-3 og hvor ofte?

Det er viktig for alle mennesker i alle aldre, men spesielt hvis du ikke spiser minst 3 måltider i uken med sjømat. De essensielle omega-3-fettsyrene EPA og DHA finner du bare i sjømat. Minimumsinntaket skal være minst 1 gram omega-3 hver dag, helst 2 gram. Hvis du glemmer å ta det en dag, kan du ta en dobbel dose dagen etter. Omega-3`s avleiringer i cellene, og du kan faktisk ta en 7 dagers dose på en gang hvis du foretrekker å ta den en gang i uken.

Hvordan vil du forklare en mor til et barn på 4 år og over, hvorfor barn trenger Omega-3?

Omega-3-fettsyren DHA er vist å være veldig viktig i utviklingen av hjernen. I utgangspunktet er 25% av alt fettet i «den tenkende delen av hjernen» på en voksen person DHA. Det er vist med mange vitenskapelige studier at DHA avgjørende for utviklingen for hjernen.

«I Norge anbefaler ALLE leger å ta omega-3 under graviditet, samt gi dette til barna dine.»

Hva gjør Ballstad Omega-3 annerledes enn de fleste andre tilgjengelige Omega-3-produkter?

Ballstad Omega-3 er et unikt produkt siden vi har de høyeste kvalitetsstandardene, både i konsentrasjon og renhet. I tillegg og veldig viktig er at produktet vårt er produsert under strenge protokoller for å forhindre oksidasjon av produktet. Dette er viktig fordi Omega-3-er hvis de blir utsatt for oksygen, ville blitt harskne, både som smaker dårlig og vil miste helsegevinsten. Med Ballstad Omega-3 får du det høyeste kvalitetsproduktet noensinne er laget, direkte fra det arktiske rene vannet i Norge!

Alltid fersk omega-3
Norge har lange tradisjoner med marine fiskeoljer og vi vet hva som skal til for å lage et høykvalitets omega-3 kosttilskudd rikt på EPA og DHA. Vi holder produktet ferskt hele veien fra havet til deg.
Abonner for 299 kr pr måned
Kjøp nå