Omega-3 var bra for helsen din, og folk kalte det humoristisk som en «energidrikk» som ga deg «superkrefter».

Malfrid Olsen ble født i 1930 og er 88 år ung. Hun har bodd i Ballstad hele livet. Hun er mor til 5, bestemor til 12 og oldemor til 5 barn. Hun har jobbet hele sitt voksne liv sammen med sin mann og barn i butikken deres i Ballstad, som ble opprettet i 1959.

Malfrid liker pensjonisttilværelse, men programmet er travelt og hun er veldig aktiv. Hun bor alene og kjører bilen sin for å reise dit hun vil. Vi hadde noen spørsmål til henne om hvordan Omega-3 har vært en del av livet hennes.

Bruker du Omega-3?

Ja, hver dag har jeg brukt det mer eller mindre hele livet. I tillegg til å ha mye fisk i kostholdet mitt, bruker jeg flytende Omega-3, siden det er det jeg har vært vant til fra barndommen.

Når lærte du først om Omega 3?

Jeg har visst om Omega-3 så langt tilbake som jeg kan huske. Alle i familien min måtte drikke Omega-3 hver dag. Folk i nærheten av kostnadene i Norge, der den viktigste kilden til mat var fisk, har kjent til Omega-3 og fordelene for den så langt tilbake som vi vet, og det var en veldig normal del av livsstilen vår.

Når lærte du at det var viktig å bruke og hvorfor?

Det var bra for helsen din, og folk kalte det humoristisk som en «energidrikk» som ga deg «superkrefter». Folk visste at du holdt deg sunnere, og de sa at det var spesielt bra for resistens mot influensa, og væsken Omega 3 som vi drakk hadde vitaminer. De hadde ikke vitamintilskudd den gang, og dette var måten å få det til vitaminene dine i nord.

Har du noen gode historier om Omega-3?

Under krigen (1940-1945) organiserte regjeringen slik at alle måtte drikke Omega-3 på skolen på grunn av rasjonering av visse typer mat. Dette var for å sikre at alle barna hadde godt immunforsvar i løpet av den vanskelige tiden.

Den flytende Omega 3 hadde den gang en veldig sterk smak; de hadde ikke rensemetodene som i dag. I lunsjtid hadde læreren flasken, og eleven måtte ta med skjeen hjemmefra, og en etterpå måtte eleven komme opp til læreren og få en skje Omega-3

En annen ting jeg husker i løpet av denne perioden var historier fra mennesker som bodde midt i Norge som ikke hadde tilgang til fisk, hvor flere var utsatt for struma (unormalt forstørret skjoldbruskkjertel) på grunn av mangel på fisk og Omega-3 i kostholdet. noe som igjen ikke ga dem nok av jod.

Har du gitt barna dine Omega-3?

Ja, alle barn fikk en skje med Omega 3 hver morgen før skoletid. I tillegg spiser de fisk 5 dager i uken. Vi hadde maks 2 dager der de spiser kjøtt per uke. Om vinteren når torsken kommer fra Barentshavet til Lofoten for å gyte, spiser vi bare fisk hele uken.

Fisk er en fantastisk råvare å lage mat med. Mengden forskjellige retter som kan lages med fisk er virkelig fantastisk. Jeg kan ikke forestille meg en annen råvare som vi kan lage så mange ting med og samtidig være så sunne.

Hvilket råd vil du gi til unge om Omega-3?

Jeg mener at alle burde ta det; det sikrer fremtiden din, og hjelper deg å bli sunnere og ha et langt liv.

Alltid fersk omega-3
Norge har lange tradisjoner med marine fiskeoljer og vi vet hva som skal til for å lage et høykvalitets omega-3 kosttilskudd rikt på EPA og DHA. Vi holder produktet ferskt hele veien fra havet til deg.
Abonner for 299 kr pr måned
Kjøp nå